Proiectele Noastre

FII FORMATOR pentru SCHIMBARE

Vine un moment în viața noastră când ne gândim să dăm mai departe din ceea ce știm să facem, din credințele și valorile care ne poartă în lume. Să lăsăm ceva în urma noastră! Da! Noi, oamenii, am venit echipați cu generozitate. Tu, oare, cum ai învățat să fii și să devii? Cum și de la cine ai învățat să faci ceea ce faci, cine te inspiră în viața ta profesională?

Noi, Proacta EDU, credem cu convingere că stă în puterea fiecăruia să inspire și să învețe cum să îi învețe pe alții, așa că am pregătit nu doar un curs, ci un pachet de instrumente și resurse cu care te așteptăm de îndată ce ne treci pragul! Dincolo de certificat, oferim un Acasă pentru cei care vor să devină Formatori pentru Schimbare! După finalizarea cursului rămâi conectat cu comunitatea creată, și creștem împreună!

 

CE AȘTEPTĂM DE LA TINE?

Să iți dorești să devii Formatorul / Învățătorul / Mentorul/ Profesorul / Educatorul sau Facilitatorul, adică acel OM care iubește să dea din ceea ce știe și să fie parte din schimbarea în mai bine!

Dacă rezonezi cu ceea ce citești, înseamnă că ești pregătit pentru o nouă experiență transformatoare!

SCHIMBARE PRIN EDUCAȚIE ȘI EDUCAȚIE PRIN ACȚIUNE! Acesta este motto-ul nostru, și te așteptăm să te simți Acasă alături de formatorii Proacta și de ceilalți participanți la curs, iar noi îți garantăm resurse relevante care te vor ajuta să devii un trainer de succes, și, în plus bună dispoziție și coeziune de grup.

 

CUI NE ADRESĂM

Cursul FORMATOR pentru SCHIMBARE este autorizat de Ministerul Educației și Ministerul Muncii, prin urmare, diploma obținută conferă absolventului posibilitatea de a susține cursuri centrate pe educația adulților, pe teritoriul României și al Uniunii Europene. Ne adresăm absolvenților de studii superioare dornici să-și împărtășească cunoștințele:

 • Antreprenori
 • Manageri
 • Coordonatori de proiecte
 • Cadre didactice care doresc să își lărgească paleta de abilități in domeniul educației,
 • Directori de unități școlare orientați spre identificarea unor noi metode de coeziune a grupului
 • Formatori deja autorizați care au nevoie de noi instrumente pentru conturarea unui mesaj care să le pună in valoare personalitatea și abilitățile.

 

COMPETENȚE CHEIE

 • Aplicarea prevederilor legale referitoare la formarea profesionala a adulților
 • Respectarea eticii si a standardelor profesionale in formarea profesionala a adulților
 • Comunicarea si relaționarea in procesul de formare
 • Dezvoltarea lucrului in echipa implicata in formare
 • Gestionarea conflictelor
 • Realizarea analizei de nevoi privind formarea profesională a adulților
 • Evaluarea competentelor inițiale ale participanților la programul de formare profesională a adulților
 • Organizarea activităților de formare
 • Proiectarea procesului de instruire
 • Elaborarea instrumentelor de evaluare
 • Realizarea activităților de formare teoretica
 • Realizarea activităților de formare practica
 • Gestionarea si administrarea resurselor specific procesului de formare
 • Organizarea procesului de evaluare a participanților la programul de formare profesionala
 • Efectuarea evaluării si furnizarea feedback-ului privind revizuirea procesului de formare profesională a adulților
 • Analiza si comunicarea rezultatelor instruirii
 • Aplicarea procedurilor de asigurare a calității activității de formare profesionala a adulților
 • Dezvoltarea personala continuă a formatorului

Acest ultim punct, dezvoltarea personală continuă a formatorului, este elementul care ne diferențiază in micro-universul organizațiilor care oferă formare profesională!

 

DE CE FORMATOR PENTRU SCHIMBARE?

Pentru Asociația Proacta EDU, dezvoltarea personală continuă a celor care participă la cursurile de formare  este mai mult decât o promisiune atractivă, este un crez personal al fiecărui angajat și colaborator. Utilizăm metode practice, interactive, la nivel individual și de grup,  elemente de sociodramă pentru a te ajută să iți descoperi propriile resurse interne, cele care te vor susține in dobândirea unui nivel de încredere optim pentru desfășurarea activităților de predare!

Oricine poate înțelege noțiuni tehnice, oricine poate învăța orice! Diferența, aportul personal, meritul FORMATORULUI pentru SCHIMBARE este acela de a accesa un nivel de transformare personală care să ii deschidă calea pentru schimbare a celor pe care urmează să îi educe!

Prin participarea la cursul FORMATOR pentru SCHIMBARE dobândești resurse proprii și devii o sursă de inspirație pentru cei care vor participa in  sala ta de curs, fie  in online sau in format fizic. Indiferent dacă, pe parcursul carierei tale, vei susține una sau mai multe sesiuni de formare, ceea ce le va lega va fi modul in care vei reuși să transmiți nu numai informații importante dar și sentimentul de dragoste față de procesul de învățare!

Când predai cu pasiune, schimbarea se produce la nivel profund in mintea si in sufletul cursanților!

Îndrăznește, așadar sa devii FORMATOR pentru SCHIMBARE!

 

BENEFICIILE CURSULUI

 • Un curs de 180 de ore in format online, accesibil din confortul propriei locuințe (60 de ore online meeting  și 120 studiu individual online)
 • Program flexibil, cu grupe în timpul săptămânii (de Luni până Vineri între orele 16:00 – 20:00), și grupe de weekend
 • Sesiuni de formare aplicată, interactivă de 20 de ore, la sediul Proacta EDU (prima săptămână – Luni, Marti, Joi – 4 ore pe zi, a doua săptămână – Luni și Marți – 4 ore pe zi, întâlnirile încep la ora 16:00)
 • Legătura directă cu formatorii Proacta, cu experiență și expertiză în mediul educațional și organizațional
 • Suport tehnic constant din partea echipei Proacta pentru accesarea platformei de educație on-line
 • Participarea in cadrul grupurilor de lucru pentru diseminarea informațiilor, a suportului de curs și a altor resurse interesante
 • Prețul este de 1200 RON – include taxa de examinare și se va achita 50% la începerea cursului și diferența până la evaluarea finală.

Detalii de plata:
Furnizor: Asociația Proacta EDU
Contul: RO19BTRLRONCRT0439034701
Banca: Banca Transilvania
Cod de Înregistrare Fiscala: 39707695
Detalii plată: FORMATOR pentru SCHIMBARE
Pentru companii private și/ sau unități de învățământ oferta se află și in sistemul SEAP/SICAP – Cod CPV: 80400000-4

Pe mai multe detalii, ne puteti scrie pe inscrieri@proactaedu.ro sau ne puteti suna la 0771 141 750 sau 0772 037 050.

Accesează acum secțiunea Înscrieri, pornește pe drumul transformării personale și îndrăznește să ii schimbi, in bine, pe cei care te vor numi FORMATORUL care le-a SCHIMBAT viața!

 

Arată mai mult

AMBASADOR Profesor și Părinte Azi

Fiecare școală merită un Ambasador!  Construirea si consolidarea relațiilor profesor-părinte-copil cu ajutorul resurselor umane specializate este obiectivul nostru principal. Depunem eforturi constante pentru implementarea integrală si incluzivă a programelor de formare la nivel național, cu precădere în unitățile școlare din comunitățile vulnerabile. 

 • 11.370 de unități de învățământ din Romania din totalul de 18.435 nu au personalitate juridică
 • Aceste unități școlare se confruntă cu lipsa resurselor materiale necesare pentru buna funcționare, acces limitat la fonduri si lipsa resurselor umane de specialitate pentru gestionarea relației dintre familie si scoală
 • Ne dorim ca fiecare structură școlară la nivel național să beneficieze de susținere in relația școala – familie, in beneficiul comunităților de elevi
 • Soluția pe care o propunem noi proiectul un Ambasador în fiecare școală, cu precădere în zonele vulnerabile.

Ambasadorii, așa cum ii descriem prin prisma pregătirii in cadrul Asociației Proacta EDU, sunt acele persoane care au dobândit cunoștințele teoretice și, mai ales, cele mai bune modele de acțiune practică, în vederea identificării situațiilor ce pot interveni în relația dintre familie și scoală și gestionarea acestora.  Sunt persoane empatice, dornice să promoveze, în școlile unde activează ca profesori, cadrul propice de învățare activă și sunt înzestrare cu instrumentele necesare pentru a interveni, acolo unde este cazul, în restabilirea echilibrului fragil dintre dinamica internă a familiei, și, efectele ei in mediul extern al școlii.

În egală măsură, sunt persoane conectate cu comunitatea mai largă în cadrul căreia activează și, cu ajutorul  oferit de Asociația Proacta EDU, în contact direct cu o echipă de suport ce ii susține in identificarea celor mai eficiente soluții, cu implementare directă, într-un timp cât mai scurt.

AMBASADORII sunt cei care promovează  o comunicare asertivă cu familiile școlarilor, atât cele considerate a fi disfuncționale dar și cele care iubesc și îngrijesc copii cu cerințe educaționale speciale. Astfel, se creează conexiunile necesare pentru integrarea în grupul clasei, precum și comunitate a școlii, a celor care, fără ajutorul unei persoane cu atribuțiile Ambasadorului, s-ar confrunta cu dificultăți în exprimarea nevoilor de comunicare.

Cunoștințele aprofundate despre etapele de dezvoltare ale copiilor, pe care AMBASADORII le împărtășesc și acțiunile directe de sprijinire a elevilor promovează grija pentru ceilalți și suportul afectiv, iar integrarea celorlalți colegi de breaslă, din școala sau din împrejuri, promovează activități comune in beneficiul elevilor și a unității de învățământ.

Mai multe informații pe profesorsiparinteazi.ro

Arată mai mult

Prieten cu Școala

PRIETEN CU ȘCOALA este un program complet pentru grupul țintă elev-profesor-părinte, centrat pe prevenție și combaterea abandonului școlar.

Programul a fost conceput cu scopul de a susține elevii în dezvoltarea unei atitudini pozitive față de procesul de învățare, creșterea coeziunii de grup și găsirea unor soluții personalizate pentru învățământ incluziv.

Structura programului

Programul este compus dintr-o serie de workshop-uri interactive susținute de către psihologi și psihoterapeuți, fiind grupate pe categorii de vârstă școlară. Acestea sunt însoțite și de consilierea părinților și a cadrelor didactice pentru elevii înscriși în program.

 • Număr de participanți: 15
 • Frecvența săptămânală: 8 sesiuni de 1 – 1,5 ore (in funcție de vârstă)
 • Structura sesiunilor:
  • 1x sesiune de analiză și evaluare a realității din teren, stabilirea planului de intervenție
  • 4 x sesiuni de dezvoltare personală cu copiii/ adolescenții
  • 2 x sesiune educație parentală personalizată
  • 1 x sesiune de coeziune de grup & armonizare a relației scoală – familie

ATELIERELE PENTRU ELEVI VOR FI ÎNSOTITE DE ȘEDINȚE INDIVIDUALE DE:

 • CONSILIERE PSIHOLOGICĂ & EDUCAȚIE PARENTALĂ
 • COACHING PENTRU CADRELE DIDACTICE ȘI DIRECTORI
 • PSIHOTERAPIE ȘI EVALUARE PSIHOLOGICĂ LA NEVOIE

COST: 350 – 500 RON/ elev în funcție de bugetul școlii și cheltuielile de deplasare.

Arată mai mult

PROGRAMUL DE FORMARE PROFESOR ȘI PĂRINTE AZI 

În anul 2019 am creat Programul Național Profesor și Părinte AZI, pentru că am realizat că momentul pentru a face diferența este AZI, nu mâine, nu altă dată!
Programul a fost acreditat de către Ministerul Educației, și de atunci peste 3.400 de cadre didactice au fost instruite într-un mod complex pentru a gestiona în mod empatic și eficient relația școală – familie.

Cu fiecare cursant, implicarea noastră în domeniul educației continuă, iar dorința de a remedia problemele de relaționare actuale devine realitate.

Ne-am propus ca programul nostru de formare să ajungă în toate școlile din România, cu ajutorul celor 110 formatori specializați în educație, psihologie, psihoterapie și sociologie,  prin parteneriate cu instituțiile relevante din fiecare județ și cu suportul companiilor private.

Arată mai mult

Advocacy

În calitate de mediator și partener pentru dialog social, Asociația Proacta EDU participă activ la dezbateri publice și consultări care vizează îmbunătățirea calității vieții și abordarea integrativă a nevoilor sociale. Menționăm astfel câteva dintre proiectele în care ne-am implicat de-a lungul timpului:

Arată mai mult

Telverde cu DSU și Digi

Ca urmare a epidemiei de COVID-19 și a stării de urgență, în perioada 20 aprilie – 18 mai 2020, Asociația Proacta EDU a gestionat aproximativ 1.600 de apeluri, oferind suport psihologic și sprijin social pe parcursul a peste 11.000 de minute de convorbire.
La inițiativa Asociației Proacta EDU, prin intermediul liniei TelVerde pusă la dispoziție de către Digi România și sub egida Departamentului pentru Situații de Urgență, cu ajutorul voluntarilor Asociației, am desfășurat la nivel național o amplă campanie de suport psihologic, cu componenta de suport social.
Linia de TelVerde s-a dovedit a fi de real folos și a ajutat în 14 cazuri speciale de risc să depășească momentele critice și să se stabilizeze, situații în care am colaborat cu Poliția și alte autorități locale.

Arată mai mult

Ambasador pentru Comunitate

Ambasador pentru Comunitate este un proiect de suport psihologic în parteneriat cu Ministerul Educației, care a fost conceput si derulat pe durata stării de urgență din 2020, pentru elevi, părinți si cadrele didactice.
Resursele puse la dispoziție au constat într-o linie telefonică de suport psihologic și o serie de scurte materiale video cu conținut psiho-educațional, postate pe pagina de Facebook a Ministerului Educației .

De asemenea,  am creat și Clipul motivațional #EUPot” adresat elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, generația care a susținut examenele de final de ciclu în condiții speciale de pandemie. Filmul s-a bucurat din plin de aprecierea elevilor (peste 17.000 de vizualizări) și a fost difuzat în cadrul evenimentului care a marcat Ziua Internațională a Educației din 5 octombrie 2020.

Arată mai mult